mrt 042014
 

Nana Mouskouri in Utrecht

Afgelopen maandag 3 maart 2014 heeft Nana Mouskouri voor het eerst na bijna acht jaar weer een concert gegeven in Nederland en wel in Vredenburg, Utrecht. Ondanks dat ze officieel al in 2006 afscheid heeft genomen van alle fans, was haar weerzien meer dan bijzonder. Vol vuur, passie en enthousiasme heeft Nana Mouskouri vrijwel aan één stuk doorgezongen, zonder pauze. Haar dochter Lenou kwam ook op het podium om enkele van haar liedjes ten gehore te brengen, waaronder Happy girl. Ook hebben Nana en haar dochter samen enkele wel zeer bekende liedjes gezongen, waaronder Quantanamera, Adieu Angelina en Weisse Rosen aus Athen.

Gedurende het concert in Utrecht, vertelde Nana over haar jeugd, hoe zij is begonnen als zangeres, maar ook ging zij in op de huidige situatie in Griekenland. Nana Mouskouri gaf aan heel veel hoop te hebben, dat de ergste crisis voor haar land inmiddels voorbij is en dat alles alleen nog beter kan worden.

Setlist concert Nana Mouskouri Utrecht - 3 maart 2014

Setlist concert Nana Mouskouri Utrecht – 3 maart 2014

Bovenstaande setlist is echter nog niet compleet. Er kwam nog een toegift, Hartino to fengaraki. Nana Mouskouri heeft dit lied gezonden, zonder haar muzikanten en zonder microfoon! Dit optreden maakte veel indruk op iedereen, zo zuiver gezongen en zo intiem. Daarna volgde nog een toegift, waarbij de muzikanten en Lenou ook weer op het podium kwamen, voor Milise Mou. Nana gaf aan dat ze het voorspeld had, dat zodra ze weer zou beginnen te zingen, haar band weer terug zou komen. En dat gebeurde. Een groot en langdurig applaus volgde. Na zo’n twee uur was het concert ten einde. Vermeldenswaard is zeker ook nog dat Nana Mouskouri en Lenou samen in het Nederlands hebben gezongen, het aloude lied: De Kleinste.

Een concert bijwonen van Nana Mouskouri, blijft bijzonder, ook tijdens deze tour ‘Happy Birthday Tour’ – ter ere van haar tachtigste verjaardag, op 13 oktober 2014.

Nana Mouskouri in Nederland

Wie het concert van 3 maart in Utrecht heeft gemist, of wie nogmaals een concert van Nana Mouskour bij wil wonen: ze treedt nogmaals op in Nederland, en wel op vrijdag 7 maart in Rotterdam, in het nieuwe Luxor theater. Daarna volgen er concerten in Parijs, Canada en de Verenigde Staten, en mogelijk ook nog in Engeland, Duitsland en in Griekenland (Athene), maar daarover zijn nog geen definitieve data bekend, op het moment van schrijven van dit bericht.

Nana Mouskouri in Rotterdam

Rotterdam – Nieuw Luxor op 7 maart 2014: Kaarten Kopen Nana Mouskouri – direct vanaf de site van de concertzaal Nieuw Luxor. Op dit moment zijn er nog kaarten beschikbaar.

Sorry, the comment form is closed at this time.